Epilepsi hastalarının bir çoğu uygun epilepsi tedavisi ile kontrol altına alınabilir. Bu dönemde en önemli durum epilepsi hastasının ailesi ile çocuk nöroloji doktorunun işbirliği içinde olmasıdır. Epilepsi hastalarının ailelerinde ilaç kullanımı ile ilgili en sık gördüğümüz tedirginlikler; epilepsi ilacının bağımlılık yapıp yapmayacağı ya da karaciğer, böbrek gibi organların üzerine yan etki yapıp yapmayacağı ile ilgilidir.
Epilepsi ilaçlarının bir çoğunun bağımlılık yapma özelliği yoktur. Epilepsi ilaçları nöbet eşiğini yükseltmek yani nöbet geçirmeyi zorlaştırmak amacıyla kullanılır. Epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlardan özellikle yeşil reçete ile satılan sadece bir kaç epilepsi ilacının bağımlılık yapma özelliği vardır.
Vücudumuza aldığımız bütün besinler ve ilaçlar alınan maddenin metabolizmasına göre bazen karaciğer bazende böbrekten atılır. Diğer bütün kullandığımız ilaçların da benzer şekilde yan etkileri olabilmektedir. Düzenli tedavi ve doktor kontrolüyle bu sistemler üzerindeki yan etkileri her doktor ziyaretinizde mutlaka değerlendirilecektir.
Epilepsi tedavisinde en önemli olay ilaç tedavisinin düzenli bir şekilde kullanılması ve doz atlanmamasıdır. Tedavi esnasında doz atlanacak olursa hastanın çok ciddi ve dirençli nöbetleri olabilir. Bu nedenle ilaç alımının unutulduğu durumlarda unutulan doz ilk akla gelen zamanda verilmelidir. Hiçbir şekilde doktorun onayı olmadan epilepsi ilaçları aniden kesilmez. Epilepsi ilaçlarının kesiminin planlandığı durumlarda epilepsi ilacının azaltılması kademeli olarak yapılmaktadır. Ani şekilde epilepsi ilaçlarının kesilmesi status epileptikus dediğimiz çok uzun süren ve dirençli olan epilepsi nöbetlerine neden olabilir.